942e8cfb6448873d60ac9821b77b44e5Trebuie să-mi recunosc obsesia, pentru a trece peste. Nu mi-e greu să admit că am căzut în clișeul clișeelor și m-am îndrăgostit de filmul La La Land, apărut Crăciunul trecut, care în prezent deține 7 premii Golden Globes și 14 nominalizări la premiile Oscar ce se vor desfășura în curând. Ok. Pentru a mai liniști această sete pentru orice are legătură directă sau indirectă cu filmul, voi face o listă de motive pentru care îmi place.

Ar fi ușor ca această listă să fie compusă din motive precum Ryan Gosling, Ryan Gosling cântând, Ryan Gosling mâncând, Ryan Gosling dansând, Ryan Gosling dormind, Ryan Gosling respirând, cu poze care dovedesc importanța lui, însă nu o voi face. Îmi voi prezenta, pe scurt, opinia despre larg discutatul La La Land.

  1. prezintă o poveste care poate fi adevărată…

tumblr_okuzv4fvld1tdb205o1_500Los Angeles este un oraș al viselor, dar și un oraș al chinului permanent prin care actori, muzicieni, comedianți trec zilnic pentru a-și împlini aceste vise. Povestea lungului drum spre succes poate fi povestea fiecăruia, chiar dacă îmbracă diferite forme și chiar dacă nu este atât de fabuloasă precum povestea Miei și a lui Sebastian. Which brings me to number 2…

 2.  personajele sunt foarte palpabile, relatable și ți le dorești ca prieteni…

Emma Stone și Ryan Gosling fac o treabă minunată în a-i interpreta pe Mia și Sebastian, doi artiști care se îndrăgostesc în timp ce încearcă din răsputeri să iasă din anonimat și să să-și îndeplinească misiunea, diferită pentru fiecare dintre ei. I just love these two. Vreau să fiu prietenă cu Mia, pentru personalitatea ei drăguță și bubbly, și vreau să fiu prietena lui Sebastian (notice the accent) nu doar pentru că Ryan Gosling este prototipul de bărbat ideal, ci și pentru că Sebastian este pasionat și pasional în orice împrejurare; iubește ceva cu toată puterea lui și, de aceea, nu are regrete; își dorește să salveze jazzul, așa că își compromite propria fericire pentru a-și îndeplini țelul. I love him. I love them. De asemenea, sunt mega drăguți împreună (had to say it).

la-la-land-trivia-premiere1

3. are muzică și dans…

Dacă nu știai deja, La La Land este un musical, ceea ce înseamnă că are muzică și coregrafii complexe pe care le invidiez. Personajele principale cântă și dansează în momentele potrivite și, în acest mod, îți dorești fi trăit și tu într-o astfel de lume.

4. este heartwarming și heartbreaking în același timp…

Este filmul pe care îl iubești, dar îl urăși simultan. Dacă nu ai văzut întregul film, nu vreaularge să ofer spoilere, dar o să mă rezum la o singură propoziție: FINALUL M-A RUINAT! Am plâns minute în șir, reflectând la evoluția personajelor și la evoluția (sau involuția) poveștii lor. Pe parcusul filmului te atașezi de personaje, de povestea lor și îți dorești, împreună cu ei, să ajungă pe culmile succesului, iar finalul te pocnește în față tocmai pentru că te-ai atașat. E complicat, e o relație complicată de ură-iubire pe care nu știu cum o s-o rezolv.

 

5. te face să reflectezi asupra conceptului de suflet-pereche…

large1…și cum, poate, l-ai pierdut deja, în goana după bani sau faimă. Poate l-am întâlnit și l-am dat la o parte, încercând să-mi creez un viitor, care oricum nu va mai avea farmec fără el. Sau poate îl voi întâlni într-un moment nepotrivit și voi fi nevoită să renunț la el. Sau poate nu-l voi întâlni niciodată, pentru că s-a născut într-un alt timp. Atât de multe posibilități. Despre asta e vorba în La La Land, despre posibilități și despre cum sunt infinite și despre cum un mic moment ne poate afecta întreaga fericire.

6. Ryan Gosling!!!

Nu m-am putut abține. E Ryan Gosling. Te uiți la film doar pentru că e el acolo și pentru că relația lui cu Emma e perfectă, la fel cum este el.

large3

Ok, cam asta e. Dacă nu ați văzut deja La La Land și dacă această listă v-a trezit, printr-o minune, curiozitatea, atunci  faceți-o. Mă puteți urî după. Eu aștept.

*DISCLAIMER: Nu sunt expertă în filme sau în orice altceva, aceasta este doar opinia mea despre film. Sper că nu am ofensat pe cineva, this is how I feel about it.

kh92d1486465837

Anunțuri

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s