Titlu: nymphette_dark99

Autor: Cristina Nemerovschi

Editura: Herg Benet

Nr. pagini: 344

An apariție(RO): 2013

rec

 

O carte făcută să te șocheze. O carte care, în mod clar, nu e făcută pentru cei slabi de înger. O carte care mi-a plăcut. Mult.

„nymphette_dark99” spune povestea lui Vicky, o tânără în vârstă de 13 ani și 4 luni care, în drumul spre majoratul prietenului ei, Dev, trece prin peripeții inimaginabile și își spune bolnava poveste cu ajutorul unui stil unic, făcut parcă să te surprindă.

„nymphette_dark99” nu e o simplă carte despre o adolescentă care este disperată să ajungă la prietenul ei. Eu am receptat-o ca fiind o descriere morbidă, dar realistă, a societății actuale. Fete care își încep viața sexuală la 12 ani? Nimic ciudat în timpurile noastre. Întâmplări nefericite ce le marchează pe viață, deși se puteau preveni? Tot normal, din păcate. Așadar, cartea e ca un semnal de alarmă ce ar trebui primit și transmis cât mai departe, cu un ecou cât mai mare.

După cum spuneam, nymphette nu este o carte pentru cei slab de înger. Scenele și descrierile șocante pot înspăimânta oamenii, însă eu nu am fost nici oripilată, nici speriată, ci mai mult intrigată de realitatea lui Vicky, o realitate ciudată pe care doream cu disperare să o descopăr. Prin ochii ei, bineînțeles.

Mai spuneam și faptul că mi-a plăcut această carte. Deși povestea este bolnavă, personajele întoarse psihologic, iar situațiile sunt ciudate din cale afară, este ceva ce te atrage la ea. Poate chiar aceste lucruri. Vicky este un personaj complex, atrăgător, care te prinde în mrejele ei complicate și te surprinde cu fiecare mișcare pe care o face, cu fiecare indiciu despre personalitatea ei tulburată și tulburantă. Scenele în care Vicky este prinsă sunt atât de stranii pe cât psihicul ei este, iar obsesia ei pentru Tedy, deranjantă uneori, este dovada că este capabilă de afecțiune, deși de multe ori nu o primește la schimb.

Închei, subliniind faptul că „nymphette_dark99” este recomandată doar celor care se simt în stare să accepte un mesaj dur, acela că societatea involuează din punct de vedere moral. Eu l-am primit. Rămâne ca voi să citiți cartea și să-l împărțiți, la rândul vostru, mai departe.

Mulțumesc enorm Editurii Herg Benet pentru șansa de a citi această carte! 

lve

Reclame

Un gând despre „Recenzie „nymphette_dark99” de Cristina Nemerovschi

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s