Titlu: Justițiarii

Titlu original: Suffer the children

Autor: Adam Creed

Nr. pagini: 335

Colecția: Enigma

Editura: Univers

An apariție(RO): 2012

 

rec

Nu poți cunoaște în totalitate o persoană. Chiar dacă o știi de 3 ani, 10 ani, 32 de ani, niciodată nu-i vei cunoaște toate fețele. Și totuși, simțim nevoia de a ne încrede în acea persoană, deși știm că nu este întru totul sinceră.

Când un bărbat acuzat de pedofilie este ucis cu brutalitate, iar un altul este torturat, însă lăsat în viață pentru a se teme de Justițiarul mascat, detectivul inspector Will Wagstaffe este nevoit să investigheze situațiile. Ceea ce nu prevede el este implicarea personală în anchete, așa că se trezește prins între propriile sentimente și simțul dreptății.

Mereu am fost interesată de poliție, în special de munca de detectiv. Mi se pare că, pentru a deconspira o crimă, este nevoie de inteligență, simț al observație fin, capacitatea de a te descurca în orice situație și, ei bine, obiectivitatea permanentă. Așadar, Wagstaffe și colegii lui, Pulford, Johnson și Josie, mi-au trezit interesul încă de la început, ei având, în mintea mea, mai mult sau mai puțin din calitățile enumarate mai sus. Dintre toți, Wagstaffe,sau Staffe, a fost preferatul meu. Nu doar pentru că acțiunea se învârte în jurul lui și astfel avem ocazia de a-l cunoaște mai bine, ci și pentru că, deși autorul îl caracterizează direct și indirect prin o mulțime de mijloace, el tot are o notă de mister, de enigmă, ce persistă pe timpul întregii lecturi.

Pe lângă personajele interesante, pot spune că și firul narativ este captivant. Bine gândit și destul de bine scris, el te ține în priză pe tot parcursul cărții și, deși îți oferă senzația că știi finalul, nu este așa. Vei rămâne surprins de întorsătura de situație majoră și de deznodământul poveștii.

De asemenea, veridicitatea atât a personajelor, cât și a poveștii, ne ajută să ne apropiem treptat de ele și să ne formăm diferite păreri despre ele, mai mult sau mai puțin stabile.

Așadar, recomand această carte celor ce preferă romanele polițiste în detrimentul altora, sau celor care pur și simplu vor să citească o lectură interesantă, ce le va pune mintea la încercare.

Mulțumesc enorm editurii Univers pentru șansa de a citi această carte! 

lve

 

 

 

Anunțuri

Un gând despre „Recenzie „Justițiarii” de Adam Creed

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s