Titlu: Hoțul de cărți

Titlu original: The book thief

Autor: Marcus Zusak

Nr. pagini: 568

Editura: RAO

An apariție (RO): 2011

rec

 

Fiecare om are o poveste. Chiar dacă și-o dorește sau nu, este frumoasă sau nu, are un final fericit sau nu, ea există. Și Moartea o cunoaște, pentru că ea știe tot.

În „Hoțul de cărți”, povestea este cea a lui Liesel Meminger. În Germania nazistă, ea descoperă puterea cuvintelor cu ajutorul unor cărți furate, unui tată adoptiv jovial, ce o învață să citească, și cu cel al unui evreu simpatic, ascuns în pivnița lor. Pe lângă neimaginabila forță a unor cuvinte, ea învață și că bătăliile nu se duc doar pe frontul de război, ci și în interiorul nostru sau al altora.

Această carte nu este una pe care doar o citești, ci și o simți. Simți până în adâncul inimii fiecare cuvânt spus de Moarte, Papa, Liesel, Rudy sau Max. Simți cum povestea îți va spulbera sufletul până când vei rămâne doar cu o fărâmă de emoție, pe care o vei folosi să plângi. Simți că personajele îți vor ajunge treptat în inimă și vor rămâne acolo pentru totdeauna. De aceea vei iubi această carte: pentru că te va emoționa până în măduva oaselor.

Auzisem multe păreri bune despre această carte, așa că așteptările mele erau gigantice. Și, sinceră să fiu, au fost atinse. Chiar întrecute.

Povestea emoționantă (care se bazează pe fapte reale, triste, ce nu se întâmplau cu mii de ani în urmă, ci destul de recent, când antisemitismul încă practicat), ce arată că prieteniile puternice trec de orice obstacole, personajele interesante, care te atrag din prima secundă, naratoarea care încearcă să fie cât mai obiectivă, însă nu reușește, deoarece povestea hoțului de cărți, cu care s-a întâlnit de trei ori, a emoționat-o de asemenea, se amestecă, însă cu măsură, și așa iese o carte frumos conturată, echilibrată.

Deși mi-am dorit să nu cedez emoțiilor cauzate de sensibilitatea și migala cu care a fost scrisă cartea, acestea au fost mai puternice decât voința mea, așa că am căzut pradă unui râu de lacrimi. Și, Doamne, ce mai râu. Având în vedere că ultima carte la care am plâns este una din favoritele mele, cred că și „Hoțul de cărți” își merită locul de carte preferată pe rafturile mele.

Așadar, recomand tuturor persoanelor această minunată poveste ce ne învață care este puterea unor cuvinte, unor cărți, a unei prietenii și a unei iubiri.

Mulțumesc librăriei online Libris, librărie ce dispune de o gamă variată de cărți, pentru șansa de a citi acest volum superb!

lve

 

 

 

Reclame

3 gânduri despre „Recenzie „Hoțul de cărți” de Marcus Zusak

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s