Titlu: Ultimul avanpost

Autor: Lavinia Călina

Nr. pagini: 320

Editura: Herg Benet

An apariție (RO): 2014

Descriere:Al treilea Război Mondial a luat sfârşit, iar România anului 2046 este Regat. Logodită cu prinţul Alex şi fiică a Ministrului de Interne, tânăra Diane trăieşte o viaţă luxoasă şi lipsită de griji, ocupată cu discursuri, dileme cu cea mai potrivită garderobă a zilei şi păstrarea aparenţelor cuplului regal. Printre petreceri, călătorii obositoare, speech-uri învățate pe de rost și accesele de furie ale prinţului, Diane contemplă fără prea mult entuziasm un viitor previzibil. Însă viața i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut.

Acţiune, răsturnări neaşteptate de situaţie, intrigi, romance – iţele unei poveşti în care eroina învaţă două adevăruri cruciale: nimeni nu este cine pare la prima vedere, iar alegerile luate au întotdeauna consecințe.

Va reuși Diane să risipească misterul și, mai ales, va reuși să descopere în final care este adevărata ei identitate?

rec

Ce poți face când întreaga ta lume se prăbușește, demonstrându-se că totul este o minciună? Poți fugi când nici măcar nu știi ce este adevărat și ce nu? În niciun caz. De aceea, încerci să îți amintești cine ești. Încerci să lupți.

În această poziție se află protagonista cărții „Ultimul avanpost”, Diane Dumitrescu care, deși are o situație aparent fericită, ea fiind logodită cu Alex, prințul Regatului României din anul 2046, ea află, odată ce a fost răpită de rebeli, că lumea nu e așa cum pare din scaunul regal.

Distopiile reprezintă genul meu preferat de cărți. Să citesc despre un viitor alternativ al societății de azi mă încântă și mă înspăimântă deopotrivă. Așadar, o distopie cu acțiunea chiar în România suna foarte bine atât pentru cititorul cât și pentru patriotul din mine. Aveam așteptări mari de la carte, adăugând și faptul că am citit multe recenzii pozitive pe diferite bloguri. Și nu m-a dezamăgit. Nici măcar o clipă.

Povestea este interesantă. Pornește de la o premisă bună, care promite multe, și autoarea o continuă în așa fel încât să aibă continuitate, sens și naturalețe. De asemenea, nu se pune accent pe romantism, ci pe acțiune, și acesta este un lucru ce mi-a plăcut enorm, pentru că, atunci când am citit cartea, m-am simțit ca și cum aș privi un film. Puține cărți îmi oferă senzația asta, iar atunci când citesc așa ceva, știu sigur că e o carte bună.

Personajele sunt minunate. Cu trăsături diverse, ce nu îi fac complet buni sau complet răi, majoritatea m-au cucerit pe parcursul cărții, când își dezvăluiau poveștile de viață, când făceau fapte eroice, când pur și simplu mă emoționau.

Așadar, recomand din tot sufletul „Ultimul avanpost”, deoarece este o poveste neclișeică, atipică, ce te va face să te întrebi dacă într-adevăr viitorul nostru va fi atât de fragil.

Mulțumesc autoarei pentru șansa de a citi acest volum! Aștept cu sufletul la gură următorul volum! 🙂

lve

 

 

 

Reclame

Un gând despre „Recenzie „Ultimul avanpost” de Lavinia Călina

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s