Titlu: Marilyn Monroe. Ultima zeiță

Titlu original: Marilyn: The Last Goddess

Autor: Jerome Charyn

Editura: UNIVERS

Colecție: Enciclopedica

Nr. pagini: 144

An apariție(RO): 2007

rec

 

Toți o cunoaștem pe Marilyn Monroe, „zeița” din cetatea filmului, cea mai cunoscută blondă din cinematografia internațională. Totuși, câți au cunoscut-o cu adevărat? Câți i-au știut bucuriile, supărările, demonii interiori? În cele din urmă, s-a demonstrat că nimeni nu a cunoscut-o în totalitate pe ființa din interiorul celei mai iubite actrițe din toate timpurile.

În biografia sa, Jerome Charyn urmează cu sensibilitate destinul misterios al Normei Jean Mortensen, care, în mijlocul anilor ’50, devine, pentru luminile reflectoarelor, Marilyn Monroe.

Începând cu copilăria tragică a Normei, care crește fără părinți adevărați, continuând cu „Mitul Marilyn”, care presupune formarea ei ca actriță, însemn al comediei și sex-simbol și cu „Sirena melancolică”, ce desemnează vasta ei activitate cinematografică și, de fapt, începutul sfârșitului, și terminând cu noaptea de 4 spre 5 august 1962, noaptea în care s-a sinucis, Jerome Charyn reușește să cuprinsă în scurtul volum din colecția „Enciclopedica” toată viața artistei.

Deși este conceput ca un volum biografic, autorul aduce o tentă de emoție, reușind să povestească trista viață a lui Marilyn cu sensibilitate și, în anumite pasaje, cu umor.

Cu toate că nimeni nu a reușit să o cunoască cu adevărat pe regina enigmelor, această carte ne oferă șansa să trecem dincolo de fațada superficială de super-star a lui Marilyn și să observăm o persoană rănită de absența iubirii parentale, eșecul tuturor mariajelor și de exploatarea ei de către studioul cu care lucra.

Datorită acestei cărți am înțeles faptul că, indiferent de mulțimea de oameni din jurul tău, tot te poți simți teribil de singur, că, deși poți fi faimos și cunoscut în toată lumea, dacă nu te cunoaște persoana potrivită, persoana pe care o dorești, degeaba ai faimă și că banii nu aduc fericirea nimănui.

Așadar, recomand această carte tuturor, pentru a face o incursiune în tumultoasa viață a ultimei zeițe de la Hollywood și pentru a învăța lecții prețioase de viață, lecții ce merită cunoscute.

Mulțumesc editurii Univers pentru șansa de a citi această carte minunată!

lve

Reclame

Un gând despre „Ultima zeiță.

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s