Titlu: Simfonie în alb

Titlu original: Sinfonia en branco

Autor: Adriana Lisboa

Editura: UNIVERS

Colecția: Romanul secolului XXI

Nr. pagini: 174

An apariție (RO): 2013

rec

Mereu m-am gândit că destinul ni-l facem cu mâna noastră. Niciodată nu m-am așteptat ca o forță divină să intervină pentru a mă ajuta în realizarea scopului propus. Așa că, lecturând cartea „Simfonie în alb” de Adriana Lisboa, am observat că teoria mi-a fost îndreptățită.

În această carte este prezentată evoluția a două surori care, deși marcate de un secret teribil, ele reușesc să-și depășească condiția materială, studiind în Rio de Janeiro, însă nu reușesc, totuși, să-și depășească temerile marcante din copilărie, temeri resimțite întreaga viață.

În „Simfonie în alb”, autoarea reușește să amestece atât prezentul, cât și trecutul personajelor prin fragmente aleatorii, ce însă se leagă unele de altele, ca într-un puzzle, pentru a putea cunoaște drumul lung și dificil al acestori surori.

Având ca referință un „obiect de cult” ,un tablou din 1862 numit Simfonie în alb și pictat de Whistler, Adriana Lisboa conturează un univers propriu pentru fiecare dintre personaje, deși, la un anumit timp, acele universuri se intersectează, pentru a recrea momente mai mult sau mai puțin plăcute.

După cum spuneam mai sus, destinul este în mâna noastră. Asta au învățat și cele două surori care au reușit, după ce s-au îndepărtat de casa părintească ce ascundea secrete teribile, să-și contruiască o viață mult mai bună, lipsită de mistere de acest gen. Au învățat că numai ele au puterea de a se controla, de a hotărî ce vor să facă cu viața lor și de aceea fiecare dintre ele a ales un drum diferit.

Deși a avut un subiect trist, care implică vise spulberate, copilărie încheiată repede și răzbunare asupra unui om apropiat, autoarea adaugă și câteva momente fericite ale personajelor, pentru a crea un cadru cât mai apropiat de realitate, cadru ce m-a surprins plăcut pe parcursul cărții.

Pentru a încheia, aleg să recomand cartea asta tuturor celor ce vor să citească o poveste cu accente dark, accente ce se fac vizibile odată cu înaintarea în povestea atrăgătoare.

Mulțumesc editurii Univers pentru șansa de a citi această carte!

lve 

Reclame

4 gânduri despre „Simfonie în alb.

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s