Titlu: Suflete pereche
Titlu original: Love,Rosie
Autor: Cecelia Ahern
Editura: ALL
Nr. pagini: 480
An apariţie(RO): 2006
image

Avem cu toţii „cel mai bun prieten”, nu? Toţi merităm pe cineva care să ne ofere sfaturi, afecţiune necondiţionată şi experienţe de viaţă, nu? Însă ce se întâmplă când cel mai bun prieten devine ceva mai mult?

Exact asta evidenţează Cecelia Ahern în „Love, Rosie”.

Alex şi Rosie sunt cei mai buni prieteni încă de când aveau 5 ani. Sunt inseparabili, îşi mărturisesc unul altuia secretele, convinşi fiind că sunt în siguranţă. Totuşi, Alex se mută, în ultimul an de liceu, din Irlanda în America, pentru a urma facultatea de medicină de acolo. Rosie este şi ea acceptată la o facultate din Boston, însă planurile îi sunt date peste cap de sarcina nedorită care urmează. Aşa, cei doi prieteni, deşi sunt apropiaţi psihic, sunt depărtaţi fizic.

Cartea ne prezintă evoluţia lor printr-o serie de scrisori,e-mailuri, bileţele, SMS-uri trimise fie de Alex, fie de Rosie, fie de rudele lor, fie de prietenii lor. Aceştia ajung de la nişte copii fără griji, ce se supără deoarece nu au fost invitaţi la ziua de naştere a cuiva sau că nu pot fugi împreună la DisneyLand Paris, la nişte adulţi ce poartă nu numai viaţa lor în mâini, ci şi a altora.

Ce m-a surprins la această carte a fost faptul că deşi întâmplările sunt povestite prin scrisori, în limbaj mai mult sau mai puţin formal, ele sunt la fel de emoţionante şi sunt capabile să trimită aceleaşi trăiri.

De asemenea, această carte adună atâtea experienţe (plăcute sau neplăcute) ale personajelor încât m-am ataşat în neştire de unele dintre ele, ajungând ca, la finalul cărţii, să-mi pară rău că se termină „aventura” lor.

Un lucru care mă bucură este ecranizarea viitoare, de care sunt EXTREM de entuziasmată, deoarece Sam Claflin(care l-a mai jucat şi pe Finnick Odair în Jocurile Foamei) şi Lily Collins(a mai fost şi în The Mortal Instruments: City of Bones) joacă rolurile lui Alex şi a lui Rosie. ❤ Găsiţi un trailer aici.

Aşadar, eu recomand această carte tuturor celor ce vor să citească o poveste romantică, însă extrem de surprinzătoare.
image

Reclame

3 gânduri despre „Prietenie sau dragoste?

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s