Titlu: Traficantul de arme

Titlu original: The Gun Seller

Autor: Hugh Laurie

Editura: IBU 

Nr. pagini: 292

An apariție (RO): 2010

 

rec

 

Mulțumesc editurii IBU pentru șansa de a citi această carte și alte cărți minunate! 

Cine ar fi crezut că Dr. House e așa talentat? Știam că joacă minunat, știam că are ureche muzicală, însă nu știam că mai și scrie cărți. Și ce mai cărți. De fapt, o singură carte, dar cui îi pasă, atâta timp cât cea pe care a scris-o este bună?!

„Traficantul de arme”, scrisă de magnificul Hugh Laurie, urmărește povestea lui Thomas Lang, căruia i s-a cerut să omoare un american, Alexander Woolfe, însă a refuzat și, din cauza acestui lucru, a ajuns la belele și mai mari. Acesta ajunge să confrunte cu CIA, FBI, miliardari avari și, cel mai rău, cu propriile sentimente, în timp ce previne o baie de sânge de nivel internațional.

Ce mi-a plăcut la cartea asta?

Faptul că nu e „grea” (și nu mă refer la gramaj). Poate povestea este cam încurcată, însă o poți înțelege. În rest, personajele nu sunt nici complexe tare, nici superficiale de-a binelea, limbajul este ușurel, fără termeni de specialitate, având cuvinte ce pot fi înțelese de oricine.

Un alt plus al cărții îl reprezintă amuzamentul. Replici acide, amuzante, ce denotă inteligență completează portretul lui Lang, făcut, în mintea mea, după „chipul și asemănarea” lui Hugh Laurie (adică inteligent, șarmant, amuzant, ironic etc.), cât și situații care mai de care mai încâlcite amuză cititorul foarte tare.

Ceea ce mi-a mai plăcut a fost faptul că imaginile vizuale, care descriau acțiunea (foarte puternică, de altfel!), îți induceau o senzație de film; adică te simțeai ca și când ai urmări un film și nu ai citi o carte. Minunată senzație.

Ah, mai este și farmecul cărții. Pur și simplu te atrage, te face să nu o mai lași din mână. Pentru mine asta înseamnă o carte care are „farmec”.

Așadar, dacă vreți o carte ușoară, de vacanță, cu multă acțiune, haz și farmec din plin, încercați „Traficantul de arme” ; clar nu veți regreta.

Citate:

„Durerea e un eveniment. E un lucru care ți se întâmplă și căruia trebuie să-i faci față cum poți.”

„Sau poate că doar îmi încălzeam mecanismul iubirii, pregătindu-l pentru altcineva.

Da, cred că asta era.”

„Iubirea e un cuvânt. Un sunet. Asociația lui cu un anume sentiment este la întâmplare, nemăsurabilă și, la final, fără niciun sens.”

 

lve

Anunțuri

Un gând despre „Recenzie „Traficantul de arme” de Hugh Laure

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s