Titlu: Limitele Spiritului

Titlu original: Spirit Bound

Serie: Academia Vampirilor

Număr în serie: 5

Autor: Richelle Mead

Nr. pagini: 576

An apariție (RO): 2010

Editura: LEDArec

Citiți, mai bine, și celealte patru recenzii pe care  le-am făcut la cărțile anterioare. Le găsiți la RECENZII.

Okay. Sunt din ce în ce mai aproape de finalul seriei de recezii pentru colecția „Academia Vampirilor” de Richelle Mead, o serie grozavă ce trebuie citită de toată lumea.  Această serie va face parte din inima mea, la fel ca și Harry Potter și Amurg, pentru că… nu știu. Pur și simplu simt că mi-o voi aminti și când voi avea 90 de ani.Iar dacă nu mi-o amintesc din proprie inițiativă, atunci amintiți-mi-o voi.

Acest volum, ca și celelalte,de altfel, a fost minunat. Richelle Mead este o scriitoare grozavă.Nu ai cum să n-o iubești. Lumea creată de ea în întrega serie Academia Vampirilor este conturată mult mai bine cu fiecare volum.

În „Limitele Spiritului”, continuăm aventurile lui Rose Hathaway, care s-a întors din „misiunea” ei de a-l ucide pe alesul ei, Dimitri, transformat în strigoi în urma unor tragice evenimente. În urmă cu ceva timp, el i-a oferit șansa de a i se alătura, ducând ambii o viață de strigoi, însă ea a refuzat, iar de data aceasta, Dimitri se întoarce nu pentru a transforma-o, ci pentru a o ucide. Deci, Rose știe că nici ea,nici Lissa, cea mai bună prietenă a ei, nu sunt în siguranță cu Dimitri pândind în apropiere.

Acțiunea din această carte, prezentă pe tot parcursul cărții, are loc în timpul examenelor de absolvire. Rose și Lissa ajung de la Academie la Curtea Regală datorită terminării cursurilor din această școală.

Datorită unor informații aflate cât timp a fost în Siberia, Rose își concepe și de această dată un plan nebunesc, ce are rolul de a-l salva pe Dimitri.

În acest volum găsim mai multă dragoste familială decât în cele precedente,iar acest lucru se reflectă,într-o mică măsură, și în acțiunile Rosei. De asemenea, Adrian Ivashkov este o parte importantă din acest volum, acordându-i-se, într-un final,o șansă la inima lui Rose. Observăm la el o modificare, devenind sensibil, protector, încercând să fie pe placul lui Rose (cum să nu-l iubești?!) . Și la Lissa găsim schimbări de comportament, de atitudine,de mentalitate. Ea se pregătește atât fizic, cât și mental,spiritual pentru intrarea în Curte.

Per total, această carte este minunată. Am, după cum ați observat,numai cuvinte de laudă pentru ea și autoate. 🙂

P.S.: Nu uitați de concursul de aici, sposorizat de Librislve!

Reclame

2 gânduri despre „Recenzie „Limitele Spiritului” (Academia Vampirilor #5) de Richelle Mead

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s