10507293Titlu: The Selection

Autor: Kiera Cass

Nr. pagini: 327

An apariţie(RO): În curând la Editura Leda

rec

Cui îi mai trebuie vampiri, vârcolaci, luptători când întâlneşti un prinţ? Eu cu siguranţă nu mai am nevoie de nicio altă specie supraomenească precum cele enumerate mai sus, deoarece MI-AM GĂSIT PRINŢUL! La propriu. 😀 Acest prinţ se numeşte Maxon, şi apare în minunata carte „The Selection”, prima din seria cu acelaşi nume, a Kierei Cass. https://i1.wp.com/31.media.tumblr.com/c67915ad85241d2232e6b4406bb9d0c9/tumblr_mgowp2ZptW1qfbe4po1_500.jpg

În această carte o întâlnim pe America Singer (da,da, pare nume de super-erou,nu-i aşa?), o fată de şaisprezece ani, ce trăieşte într-un viitor distopic, pe un continent nou apărut , într-o societate determinată de castele sociale, care începe cu 1, care reprezintă „nobilimea”,adică cei bogaţi, şi se termină la 8, castă ce este formată din oameni săraci, care muncesc non-stop.

Datorită fiorilor primei iubiri, care au apărut din cauza lui Aspen, un băiat ce este într-o castă inferioară, ea simte că viaţa ei nu poate fi mai fericită, deşi nu are foarte mulţi bani.

Dar, odată cu „Selecţia” Prinţului Maxon, viitorul conducător al Ileei, care trebuie să-şi aleagă o soţie din 35 de fete ce concurează fie pentru coroană, fie pentru inima lui, ea are şansa de a se îmbogăţi, şi de aceea se înscrie în această competiţie, îndemnată atât de mama ei, cât şi de Aspen, fiind,de asemenea, convinsă că nu va intra printre cele 35 de fete.

districtbeforeblood:To escape the life laid out for them since birth.Dar când îşi aude numele şi îşi vede faţa la televiziunea naţională, ea rămâne surprinsă, fiind de părere că sorţii sunt, sau nu, în favoarea ei. Când ajunge acolo, descoperă o lume marcantă, plină de invidie, gelozie şi, inevitabil, acte de sabotaj.Adevărata lume a competiţiei.

De-a lungul cărţii, observăm că atât Maxon, cât şi America, au  decizii de luat, în special legate de iubire sau,cel puţin, prietenie.

Dacă sunteţi ca mine, Maxon o să vă dea pe spate, încă de la întâlnirea lui cu America. Dacă nu, probabil o să fiţi Team Aspen (om pe care eu nu-l suport. :-l)

În concluzie, pot spune că această carte e MINUNATĂ! Este una din cele mai bune cărţi citite anul acesta. 😀 Deşi îi cam lipseşte acţiunea, personajele compensează această lipsă. făcând cartea una de neuitat. 😀

P.S.: Am înţeles că se traduce şi la Editura Leda această carte. Uraaa! Dar, am observat că se schimbă minunata copertă cu America. De ceeee? :(( https://umbrelecartilor.files.wordpress.com/2013/07/lve.jpg?w=266&h=88

Reclame

2 gânduri despre „Recenzie „The Selection” (The Selection #1) de Kiera Cass

  1. Acum stiu ce vreau sa imi aduca mos Craciun anul asta.
    Coperta cartii este foarte frumoasa, iti capteaza atentia, nu inteleg de ce ar vrea sa o schimbe. By the way, cred ca problema este la mine, dar niciodata nu am putut sa iau in serios numele ,,America” la un personaj dintr-o carte sau film.

    Apreciază

    1. Daaaa, cere-i Mosului „The Selection”. Sigur o sa-ti placa, Pustoaico :)) Intr-adevar, numele „America”este hilar pentru un personaj, dar te obisnuiesti, si o sa vezi ca se potriveste cu America din Selection ^^

      Apreciază

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s