Titlu: Harry Potter şi Piatra Filozofală

Titlu original: Harry Potter and The Philosopher’s Stone

Autor: J.K. Rowling

Nr. pagini: 237

Editura: Egmont România

An apariţie (RO):  2013

 

 

rec

O să par penibilă dacă recenzez „Harry Potter” ? Nu cred, deoarece Harry Potter este un însemn al copilăriei mele, şi nu pot sări peste această parte din viaţa mea,nu?

În seria Harry Potter găsim un portal care ne trasportă în altă lume, o lume fabuloasă, în care magia există, dar şi o lume în care răul poate apărea la tot pasul, sub diferite forme, care mai de care mai neaşteptate.

În primul rând, îl găsim chiar pe protagonistul cărţii, Harry Potter, cel care dă şi  numele seriei de romane, drept un copil maltratat de mătuşa, unchiul şi vărul lui, deoarece părinţii lui au murit. Într-o zi, totul se schimbă când apar… bufniţe să aducă câteva scrisori pentru „Domnul Harry Potter, domiciliat în nişa de sub scări”  şi astfel familia lui se sperie şi pleacă.

Ei nu scapă de bufniţe până când uriaşul Hagrid îl anunţă pe Harry că este un… vrăjitor, şi că părinţii lui nu au murit într-un accident de maşină, precum i-au spus rudele sale, ci omorâţi de cel mai malefic vrăjitor din toate timpurile, Cap-de-Mort, şi că acea cicatrice în formă de fulger de pe frunta sa, considerată tot un semn din „accidentul de maşină” este, de fapt, semnul „băiatului care a trăit”, adică a supravieţuit Blestemului Abracadabra (nu sună prea înfricoşător, dar este. Trust me.) .De asemenea, el este anunţat că va studia la Hogwarts, Şcoala de  Magie,Farmece şi Vrăjitorii , şcoală condusă de profesorul Albus Dumbledore.

Începând cu această premisă,el porneşte pe un drum necunoscut, în care descoperă ce înseamnă prietenia adevărată, iubirea de familie, sentimentul de libertate, dar şi înşelătoria,ura,manipularea şi chiar răul absolut, ascuns în cine îl credeai prieten.

Per total, putem spune că această carte ne învaţă ce reprezintă prietenia,familia, sacrificiul, lucruri pe care noi nu le preţuim la adevărata lor valoare, care este una ridicată. Foarte ridicată.

 

lve

Reclame

5 gânduri despre „Recenzie Harry Potter şi Piatra Filozofală (Harry Potter #1) de J.K. Rowling

  1. Harry Potter este seria mea de suflet, cartile acestea au insemnat mult pentru mine si nu cred ca voi putea vreodata sa uit curiozitatea cu care intorceam fiecare pagina.
    Off topic, este pentru prima data cand aud (citesc) cuvantul ,,recenzez”. Razi de mine daca iti spun ca l-am cautat pe google sa vad daca chiar exista ?

    Apreciază

    1. Si pentru mine, J.K. Rowling a creat o lume fascinanta, magica, care si-a asigurat o maaare parte din suflet inca de cand am inceput sa citesc primul volum. Si nu, nu rad de tine. E bine sa ai google-ul aproape. Dar acum, ca sa nu ma fac eu de rusine, exista cuvantul „a recenza”,nu? :))

      Apreciază

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s