Titlu: Oraşul Oaselor

Titlu original: City of Bones

Autor: Cassandra Clare

Nr. pagini: 480

An apariţie (RO) : 2011

Editura: LEDA

Descriere carte: 

Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacata de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.
De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbra. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?
Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu, o acţiune plină de suspans, ritm alert, imaginaţie şi originalitate!

par*SPOILER ALERT!* 

Pentru că toată lumea citeşte zilele astea Oraşul Oaselor, având în vedere că azi se lansează şi în Romania filmul, am zis să o citesc şi eu. Sinceră să fiu, nu ştiam NIMIC despre această carte. Am început să o citesc deoarece nu vreau să mă duc să văd filmul fără să citesc cartea (nu mai fac niciodată aşa ceva!) şi am rămas cu gura căscată,deoarece nu mă aşteptam la o carte atât de bună. Mi-a plăcut enorm. O să enumăr motivele mai jos.

Dar, ca de obicei, au fost câteva lucruri (unul, de fapt) care nu mi-au plăcut, şi anume faptul că autoarea nu s-a axat şi pe Alec şi Isabelle,ci numai pe Jace, Clary, Simon şi restul personajelor, numai pe ei nu. Mie chiar mi-a plăcut Isabella şi mi s-a părut că Cassandra Clare nu a „exploatat-o” îndeajuns de mult. Dar gata cu negativităţile. Să trecem la lucruri bune. 😀

 

În primul rând, pot spune că autoarea asta e GENIALĂ :)) Adică, intriga e superbă, iar finalul e şi mai şi, deşi pot spune că am fost foarte supărată când am aflat ce se petrecea acolo. Aproape am plâns când… dar mai bine nu spun, deoarece mie nu-mi place să dau spoilere intenţionat :)) .

În cel de-al doilea rând, mi s-a părut foarte drăguţ că autoarea a „invocat” pe lângă creaturile mitice exploatate în zilele astea, şi anume vampiri, vârcolaci etc. şi un subiect mai interesant din punctul meu de vedere: îngerii.Îngeri buni, îngeri răi, dar îngeri.

Cel de-al treilea motiv  este, cred, evident. JACE WAYLAND. Nici nu vreau să spun prea multe. Vreau,de fapt, să spun doar că i-am asemănat caracterul cu cel al lui Damon Salvatore din TVD-serialul. Şi eu îl ador pe Damon.Este ironic şi amuzant, ceea ce dă dovadă de inteligenţă.

 

Iar în final, vreau să spun că mi-a plăcut enorm că autoarea nu a pus un mare accent pe triunghiul amoros (nu spun despre ce e vorba :)) ), deoarece mi se pare clişeic şi m-am cam plictisit de el, având în vedere că apare în mai toate cărţile pe care le-am citit.

 

 

În concluzie, este o carte superbă,abia aştept următorul volum şi trebuie să mă duc la cinema în curând, deoarece chiar vreau să văd filmul! 😀 O zi bună!

Vă rog să mă scuzaţi dacă am făcut vreo greşeală, dar mă simt foarte rău :)).

lve

Reclame

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s