Titlu: Academia Vampirilor

Titlu original: Vampire Academy

Autor: Richelle Mead

Nr. Pagini384 

An apariţie (RO) : 2010

Descriere carte: 

DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUŞMANII TĂI NEMURITORI…

Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…

par

*SPOILER ALERT!*

Cu ce să încep? Nici nu ştiu cu ce să încep… Cu lucrurile care mi-au plăcut sau cele care mi-au displăcut? Hai că încep cu alea bune. 🙂

Mi-a plăcut enorm subiectul şi acţiunea cărţii. Autoarea m-a surprins cu multe lucruri- nu m-aş fi gândit că Natalie o urmărea,de fapt, de Lissa,nici că Victor ar vrea să o răpească pe nepoata lui!-  şi m-a făcut să îndrăgesc cartea, din acest punct de vedere. De asemenea, Christian Ozera mi-a plăcut mult. E un personaj drăguţ şi simpatic. De Dimitri ce să mai zic? E superb! Ruşii mereu mi s-au părut atrăgători, iar Dimitri Belikov întăreşte convingerea mea. Şi Kirova mi-a plăcut mult. Este o directoare corectă şi severă- aşa cum trebuie să fie o directoare bună a unei şcoli plină de creaturi magice.

Dar acum să înceapă lista cu ce nu mi-a plăcut la această carte :l . În primul rând, nu prea mi-a plăcut atitudinea lui Rose. În afară de faptul că plângea după titlul de regină a popularităţii pe care l-a abandonat atunci când a părăsit şcoala, m-a enervat faptul că nu era recunoscătoare prietenilor ca Mason, care era un scump şi a ajutat-o. 😦 De asemenea, Lissa m-a cam enervat cu autocompătimirea sa. :l Era cam creepy să simţi ce simţea ea atunci când se tăia. Mie una aşa mi s-a părut. :l

Dar să revin la lucrurile bune: ideea autoarei să introducă puterea celor 4 elemente ale naturii: pământ, apă, aer şi foc , plus una extrem de rară, întâlnită doar la 3 persoane, a fost briliantă! Mi s-a părut super faza cu specializările în care fiecare moroi se pregătea.

Ştiţi ce mi s-a părut ciudat? Faptul că mă simţeam ca în filmul Easy A, sau Mean Girls. Se pare că, în fiecare şcoală,chiar şi cele de vampiri, există persoane care sunt invidioase pe „cei populari”. În acest caz, Mia Rinaldi. Dar nu a fost rău. A fost un ciudat… plăcut, dacă înţelegeţi (şi mă cam îndoiesc :)) )

Per total, mi s-a părut o carte foarte bună şi uşoară, aşa,de vară. 🙂 Dacă aş da note, probabil i-aş da 4 din 5, dar cum nu dau, rămân la faza „o carte foarte bună” 🙂

Sper să nu vă supăraţi pe mine pentru părerea mea, dar mie aşa mi s-a părut Rose.Dacă aş asemăna-o cu cineva, aş face-o cu Elena din Jurnalele Vampirilor.

O seară plăcută! 🙂

lve

Reclame

8 gânduri despre „Recenzie Academia Vampirilor (Academia Vampirilor #1) de Richelle Mead

  1. Am cumparat aceasta carte prin vara, cand era la promotie alaturi de o revista. Nu am reusit sa fac rost de toata seria, doar de primele 3 volume.
    Mi-a placut mult de Dimitri pe care mi-l imaginam in sala de antrenamente, cu parul lui prins in coada.
    Si pentru Christian am avut o simpatie, desi pe la inceput nu mi-se parea cine stie ce, decat baiatul a caror parinti s-au transformat in strigoi, pe parcursul cartii mi-a atras atentia iar ironia lui imi aduceau zambetul pe buze.

    Apreciază

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s