Titlu : Jurnalul unei iubiri

Titlu original : The Notebook

Autor: Nicholas Sparks

Editura : RAO

Nr. pagini : 192

An apariţie  ( RO) : 2012

Descriere carte : Acest roman incearca sa ne demonstreze ca miracolele inca mai sunt posibile, ca viata inca mai poate fi traita sub semnul iubirii.  El este un maestru al cuvintelor si un mare iubitor al naturii, iar ea, o pictorita celebra in stare sa vada frumusetea acolo unde altii nu o vad. Povestea lor tulburatoare ii va fermeca pe cei care s-au indragostit de stilul lui Nicholas Sparks.

rec

*SPOILER ALERT!*

Nicholas Sparks este, la momentul actual,  cel mai îndrăgit autor de romane de dragoste, deoarece dragostea pe care o prezintă el în cărţile sale nu este una siropoasă , care mie îmi face greaţă, ci una care ne face să ne imaginăm cum ar fi să trăim o asemenea poveste de iubire pe propria piele.

Aceasta a fost prima carte de Nicholas Sparks care am citit-o şi m-a convins să citesc şi altele. Probabil pentru că sunt o romantică incurabilă, cartea mi-a plăcut în mod deosebit. Este recomandată persoanelor care cred în iubire, destin şi în citatul ” Dragostea învinge totul!„. Deci femeilor în general.

Povestea propriu-zisă începe în toamna 1946 , cu Noah Calhoun stând pe terasa casei sale şi amintindu-şi prima sa iubire , acompaniat de caţeluşa sa.

El a cunoscut-o pe Allie în vara anului 1932 cu ajutorul unor prieteni. Allie îşi petrecea vacanţa de vară, înainte de colegiu, cu părinţii săi.  După ce s-au întâlnit tot mai des, ei au devenit de nedespărţit. În acea vară au învăţat multe unul de la altul , dar sfârşitul verii veni, iar Allie a fost nevoită să se despartă de Noah şi să plece la facultate, luând o parte din sufletul lui cu ea.

A doua zi, Noah se trezeşte cu Allie în faţa porţii lui. Visul lui se îndeplinise.Dar de ce a venit ea? Ea văzuse poza casei restaurate a lui Noah în urmă cu trei săptămâni , iar de atunci ea nu mai avea pace, deşi era pe punctul de a se căsători cu un avocat. Apoi a hotărât să-l mai vadă odată, pentru a se asigura că e bine, dar şi să vadă dacă drumul ales de ea este cel corect.

Au petrecut toată ziua amintindu-şi cât de frumoasă a fost vara aceea, iar sentimente îngropate adânc s-au trezit, chiar mai puternice, făcându-i să se îndrăgostească din nou. După cum stabiliseră, Noah şi Allie se duc a doua zi la  o plimbare cu barca, dar vremea jucă feste şi o ploaie infernală căzu peste ei, udându-i până la piele. Ajungând destul de greu acasă, el îi oferă haine pentru a se schimba , dar situaţia se schimbă, ei doi făcând dându-şi seama că sunt făcuţi unul pentru altul.

Însă a doua dimineaţă, Noah se trezeşte cu mama lui Allie la uşă, prevestindu-i venirea logodnicului lui Allie , Lon, care îşi amânase un proces pentru a se asigura că Allie este bine. Deşi îi iubea pe amândoi, Allie a avut de luat o hotărâre extraordinar de dificilă.

Apoi, povestea revine în prezent,unde avem şi rezultatul alegerii lui Allie. Nu am de gând să pun şi deznodământul, deoarece o să vă las pe voi să citiţi cartea, sau măcar să vedeţi filmul, pe care eu îl ador. O zi bună!

P.S. Încă mai aştept comentarii. V-am mai spus: mă bucură atât de mult…

lve

Reclame

2 gânduri despre „Recenzie Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s