rec

Azi revin cu o nouă recenzie,de data aceasta la „Interviu cu un vampir” de Anne Rice.

În opinia mea, şi a multora,de altfel, Anne Rice este mama vampirilor. Înainte cu mult de Jurnalele Vampirilor sau Amurg, această carte a fost,din câte ştiu, bestseller internaţional.Această carte a readus vampirii în „lume”, făcându-i apreciaţi de diferite categorii de vârstă.

După cum şi titlul spune, romanul este bazat pe memoriile unui vampir ,Louis de Point du Lac, care povesteşte unui reporter întâmplările care l-au marcat de-a lungul vieţii sale de vampir şi chiar şi de dinainte.

Deşi nemurirea înseamnă, într-o privinţă, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, ea reprezintă şi dispariţia sufletului omului Louis. Gândirea sa rece îl împinge pe Louis în singurătate, demonstrându-i că nu mai poate fi capabil să simtă emoţii umane şi apropierea dintre el şi o altă fiinţă,chiar şi de tipul lui, nu mai poate fi posibilă.

Dacă la începutul vieţii de vampir, Louis se agaţă de tot ce poate pentru a păstra legătura cu viaţa sa umană, pe parcurs devine ceea ce trebuie să fie: un vampir nemilos şi ignorant, nepăsător chiar şi la propria sa nemurire.

Chiar dacă sfârşitul lui Louis nu este dezvăluit în carte, ne putem totuşi da seama că nu se va adapta la vremurile în care trăieşte, îşi va urî nemurirea şi îşi va pune capăt zilelor,care pot fi infinite.

Dacă doriţi să citiţi cartea,eu v-o recomand, dar ,totuşi,are un aspect negativ: totul este prea filosofic şi sofisticat,iar Louis este un prea bun observator şi te  poţi plictisi. Dar dacă îţi plac vampirii, această carte trebuie citită.

lve

Anunțuri

2 gânduri despre „Recenzie „Interviu cu un vampir” de Anne Rice

  1. Deci nu este „happy end”, să înțeleg 🙂 Dacă tot n-am ce face, o să mă apuc de ea, de mult vroiam eu să citesc cărți semnate Anne Rice .
    Frumos site, o să-l recomand prietenilor 🙂

    Apreciază

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s