rec

Pentru că am făcut recenzie la prima carte din mega-seria lui Suzanne Collins, Jocurile Foamei, am zis să fac şi la cea de de-a doua. Deşi mă aşteptam să fie o carte mai slabă decât prima, se pare că autoarea mi-a întrecut aşteptările cu o carte mult mai bine conturată,cu o poveste mai complexă, care te lasă cu gura căscată,dacă mi se permite expresia,deoarece altă zicală nu ar fi mai potrivită.

Dacă nu aţi citit prima carte,aveţi umila mea recenzie aici.

Katniss şi Peeta au câştigat sângeroasele Jocuri ale Foamei,organizate în fiecare an de Capitoliu, sfidând regula de aur a Jocurilor: un singur învingător. Aceştia sunt nevoiţi să meargă într-un tur al învingătorilor,care are loc în toate cele 12 districte plus Capitoliu. Înainte de a începe aces tur al învingătorilor, preşedintele Snow îi face o vizită lui Katniss, spunându-i că povestea lor cu „îndrăgostiţi sub o stea potrivnică” nu este credibilă decât în Capitoliu , iar în Districte iscă revolte. Preşedintele Snow o ameninţă pe Katniss, spunându-i că o să-i omoare familia şi prietenii dacă nu convinge lumea că ea şi Peeta sunt îndrăgostiţi.

Katniss îi anunţă şi pe Peeta şi Haymitch, mentorul lor, iar ei cad de acord să spună la sfârşitul Turului că se căsătoresc. 

La fiecare 25 de ani, Jocurile Foamei au o ediţie specială, numită Jubileul Pacificării cu provocări mai grele. În acest an, preşedintele Snow anunţă că, la Jubileul Pacificării, vor participa numai tributuri câştigătoare din fiecare district. Cei trei se hotărăsc ca Katniss şi Peeta să meargă în arenă,deoarece sunt mai tineri şi au aceste experienţe mai proaspete în minte.

Ce vor face cei doi ca să îşi protejeze familiile,sau chiar dragostea, la care râvnesc? Rămâne de văzut în Sfidarea,de Suzanne Collins.

Câteva citate din carte (în engleză) :

“I wish I could freeze this moment, right here, right now and live in it forever.”

“You know, you could live a thousand lifetimes and not deserve him.”

“My nightmares are usually about losing you. I’m okay once I realize you’re here.”

“I realize only one person will be damaged beyond repair if Peeta dies. Me.”

“I always channel my emotions into my work. That way, I don’t hurt anyone but myself.”

“We had to save you because you’re the mockingjay, Katniss,” says Plutarch. „While you live, the revolution lives.”

“Gale is mine. I am his. Anything else is unthinkable.”

“Aim higher in case you fall short.”

lve

Reclame

3 gânduri despre „Recenzie Sfidarea de Suzanne Collins (Jocurile Foamei #2)

    1. Mulţumesc mult. Şi eu tot volumul 3 mai trebuie să-l citesc,dar de lene am citit epilogul :)) Sunt o trişoare , dar chiar e drăguţ. :))

      Apreciază

  1. Frumoasa recenzie. Doar ca nu au stabilit sa merga Peeta si Katniss pentru ca sunt mai tineri. Katniss nu avea de ales iar Peeta s-a oferit voluntar atunci cand mentorul lor a fost numit ca sa o poata proteja pe ea :).

    Apreciază

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s